K rybám a mořským plodům
Grilované maso a zelenina
Do polévek
| producent | agrofin d.o.o. |
| kultivar | Frantoio |
| hodnota | extra panenský olivový olej |
| typ | monokultivar |
| rok | 2020/ 2021 |
| úroda | od 3. října do 18. listopadu |
| kategorie | stredne ovocná |
| vyprodukovaných litrů | 8400 |
| balení | 0,25 l, 0,50 l |
| kyselost | 0.19 % |
| peroxidy | 6.34 meq O2/kg |
| polyfenoly celkem | 319.92 ppm |
| tokoferoly | 173.27 ppm |
| kyselina olejová | 75.17 % |
| nutriční hodnoty na 100 ml | |
| energie hodnota kJ/kcal | 3404/828 |
| tuky z toho | |
| nasycené mastné kyseliny | 16 g |
| mononenasycené mastné kyseliny | 69 g |
| polynenasycené mastné kyseliny | 7 g |
| sacharidy | 0 g |
| z toho cukry, bílkoviny, soli | 0 g |
| Olivový olej výběrové kategorie, získaný přímo z oliv a výlučně mechanickými způsoby. | |
| země původu | Carigador (Verteneglio) a Zambratija (Salvore) – Chorvatsko |
| půda | hlinité půdy bohaté na vápenec, půdu obohacující o důležité chemické a organoleptické vlastnosti |
| opylení | organické |
| fytosanitární opatření | integrovaná ochrana rostlin proti škůdcům pomocí produktů s nízkým dopadem na životní prostředí |
| metody sběru oliv | ruční sběr, s pomocí hřebenů a sítí |
| zpracování oliv | ve dvoufázovém mlýně do 6 hodin od sběru |
| charakteristika mlýna | olivy se lisují ve stejný den, kdy se sklízejí, ve vlastním podniku. Dvoufázový dekantér Pieralisi ke zpracování za studena (teploty pod 27°C) |
| skladování oleje | nádrže z nerezavějící oceli udržovány plné a s regulovanou teplotou po celý rok (14 - 16 ° C). Uskladňujte na suchém a tmavém místě, ne v blízkosti světelných a tepelných zdrojů. |
| certifikace | organický |
| dovoz a distribuce | EnTrade SK, s.r.o., Centrum 30, 01701 Považská Bystrica |