Vhodný pro vaření
K masovým pokrmům
Do salátů a s pečivem
| producent | agrofin d.o.o. |
| kultivar | Frantoio, Leccino, Pendolino |
| hodnota | extra panenský olivový olej |
| typ | směs |
| rok | 2020/ 2021 |
| úroda | od 23. října do 28. listopadu |
| kategorie | středně ovocná |
| vyprodukovaných litrů | 6300 |
| balení | 0.25 l, 0.50 l |
| kyselost | 0.19 % |
| peroxidy | 6.36 meq O2/kg |
| polyfenoly celkem | 265.29 ppm |
| tokoferoly | 175.92 ppm |
| kyselina olejová | 75.66 % |
| nutriční hodnoty na 100 ml | |
| energie hodnota kJ/kcal | 3404/828 |
| tuky z toho | |
| nasycené mastné kyseliny | 16 g |
| mononenasycené mastné kyseliny | 69 g |
| polynenasycené mastné kyseliny | 7 g |
| sacharidy | 0 g |
| z toho cukry, bílkoviny, soli | 0 g |
| Olivový olej výběrové kategorie, získaný přímo z oliv a výlučně mechanickými způsoby. | |
| země původu | Carigador (Verteneglio) a Zambratija (Salvore) - Chorvatsko |
| půda | hlinité půdy bohaté na vápenec, půdu obohacující o důležité chemické a organoleptické vlastnosti |
| opylení | organické |
| fytosanitární opatření | integrovaná ochrana rostlin proti škůdcům pomocí produktů s nízkým dopadem na životní prostředí |
| metody sběru oliv | ruční sběr, s pomocí hřebenů a sítí |
| zpracování oliv | ve dvoufázovém mlýně do 6 hodin od sběru |
| charakteristika mlýna | olivy se lisují ve stejný den, kdy se sklízejí, ve vlastním podniku. Dvoufázový dekantér Pieralisi ke zpracování za studena (teploty pod 27°C) |
| skladování oleje | nádrže z nerezavějící oceli udržovány plné a s regulovanou teplotou po celý rok (14 - 16 ° C). Uskladňujte na suchém a tmavém místě, ne v blízkosti světelných a tepelných zdrojů. |
| certifikace | organický |
| dovoz a distribuce | EnTrade SK, s.r.o., Centrum 30, 01701 Považská Bystrica |